Lieksan airsoftaajien keskustelupalsta. Täällä ilmoitetaan tulevat pelit ja saat tietoa pelipaikoista.
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään
Sinustako kerhomme vääpeli?
Kuinka parannan peliäni? I_icon_minitimeLa Kesä 30, 2012 11:14 pm kirjoittaja Masterofmayhem
Asento! Lepo! Asento! Nyt moukut kuulolla. Very Happy

Kerhomme johto on tietoinen siitä, ettemme ole tänä vuonna pystyneet vetämään pelejä niin aktiivisesti, kuin olisimme halunneet. Syynä tähän on kaikki turhanpäiväinen, kuten oikean elämän kiireet. Haluamme tähän muutoksen.

Tästä syystä etsimme nyt vapaaehtoista henkilöä kerhomme riveistä. Tämä vapaaehtoinen toimisi kerhon …

Kommentit: 0
Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
KalenteriKalenteri

Jaa
 

 Kuinka parannan peliäni?

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Masterofmayhem
Hallinnoija
Hallinnoija
Masterofmayhem

Viestien lukumäärä : 102
Join date : 31.05.2011
Ikä : 33
Paikkakunta : Kajaani/Kuopio/Lieksa

Kuinka parannan peliäni? Empty
ViestiAihe: Kuinka parannan peliäni?   Kuinka parannan peliäni? I_icon_minitimePe Kesä 10, 2011 2:16 am

Moni aloittelija saattaa ihmetellä miten kokeneemmat pelaajat tuntuvat saavan jatkuvasti enemmän aikaiseksi kuin vasta-alkajat. Kyse ei ole magiasta, vaan kokemuksesta ja sen tuomasta tilannetajusta. Itse en ole kovin kokenut airsoftin parissa, mutta minulla on muuten kokemusta tilanteista, joihin airsoft pelissä voi joutua. Tämän viestiketjun tarkoitus olisi pistää vasta-alkajat pohtimaan omaa pelityyliään ja kuinka sitä voisi parantaa. Kaikki kynnelle kykenevät ovat vapaita kertomaan omat kikkansa, jotta saadaan mahdollisimman kattava lista asioista mitä kannattaa ja ei kannata tehdä pelin aikana.


Yksittäisen jantterin toimia

Ulkona liikkuminen

- Varo kuivia oksia ja sorateillä liikkumista. Kummallakin käveleminen pitää kovaa ja helposti tunnistettavaa meteliä, joiden perusteella sinut on helppo paikantaa riippumatta maastopuvustasi.

- Huomioi valon määrä olinpaikassasi. Kirkkaassa paikassa näyt paljon pidemmälle, kuin hämärässä. Maastopukusi on paljon tehokkaampi kuusikossa, kuin valoisalla kankaalla.

- Pysähdy aika-ajoin kuuntelemaan. Sinulla ei pitäisi olla niin kiire, ettetkö voisi jäädä keräämään tietoa ympäristöstäsi. Äläkä jää seisomaan tumput suorina höristelemään korviasi, vaan valitse kulkureittisi niin, että voit odottaa tovin suojaisassa paikassa.

- Mieti kulkureittisi ennakkoon. Näe suojaisat pysähdyspaikkasi, sekä luo päässäsi jatkuvasti suunnitelmaa perääntymisreitille. Jos joku avaa tulen niin ettet tiedä mistä se tulee, minne menet? Suojaisa paikka ei saisi koskaan olla kaukana.

- Itsestään selvä vihje, mutta katsele ympärillesi jatkuvasti. Mistä vastus voisi yrittää kiertää, minne piiloutua. Missä paikoissa sinua todennäköisesti tullaan ampumaan ja mistä suunnasta.

-Älä hätiköi ja räiski heti kun näet vastuksen. Tämä on varma tapa saada hänen huomionsa. Et halua hänen huomiotaan ennen kuin olet varma, että saat hänet tiputettua. Kysy itseltäsi onko hän nähnyt sinua. Jos ei, niin pääsetkö paremmalle ampumapaikalle? Onko hän tulossa suoraan kohti, vai pystytkö liikkumaan ilman, että hän huomaa sinut?

- Älä jää hiipimään aukeille, kuten teille. Liiku aukean läpi niin nopeasti, kuin mahdollista. Vältä aukeita paikkoja aina kun mahdollista.

Sisätilat ja lyhyen matkan taistelut

- Sisätiloissa on tärkeätä omata nopea reaktioaika, sillä usein ensimmäisenä toiminut on voittaja. Pidä ase jatkuvasti toimintavalmiina ja tähdättynä katseesi suuntaan. Näin vähennät sitä aikaa, mitä tarvitset päästääksesi ensimmäiset kuulat oikeaan suuntaan.

- Kuuntele. Etenkin sisätiloissa liike on usein helppo paikallistaa kuulon perusteella. Ole myös tietoinen omista äänistäsi. Varo astumasta minkään ääntä pitävän esim lasin tms päälle. Opettele kävelemään niin, ettet tömistele vaan "rullaat" jalkapohjat kantapäästä varpaisiin. Näin päästät mahdollisimman vähän ääntä liikkuessasi.

- Älä kulje huoneiden keskellä selkä suorana, vaan liiku niin, että voit aina vetäytyä takaisin suojan taakse, jos joku yllättää sinut. Valitse kulkureittisi niin, että pääset samaa reittiä nopeasti vetäytymään tarpeen tullen.

- Älä tyhjennä lipastasi sokkona kulman taakse ampumalla. Joitain sarjoja voi ampua, jos sillä on jokin merkitys. Tämä merkitys voi esimerkiksi olla kaverin suojaaminen tms. Vastus usein suojautuu tulelta siksi hetkeksi kun ammut, joten käytä se ensimmäinen sekunti hyödyksesi. Jatkuva ohi menevä sarja ei aiheuta minkäänlaista reaktiota kokeneemmassa pelaajassa.

- Varo ikkuna-aukkoja. On hyvin helppo unohtaa, että joku voi ampua ulkopuolelta sisällä kyttäävän pelaajan.

- Pohdi aina valmis vetäytymisreitti, mikäli kohtaat ylivoimaisen vastuksen. Älä siis kämppää jääkaapissa tms loukossa, josta ei pääse pois muuten kuin eteenpäin menemällä.

- Opettele ampumaan kummaltakin puolelta. Oviaukoissa ja seinien takaa ammuttaessa on tärkeätä, että sinusta näkyy mahdollisimman vähän vastapuolelle. Opettele siis sekä oikea-, että vasenkätiseksi ampujaksi. Se ei ole helppoa, se vie aikaa, eikä se tunnu luonnolliselta aluksi. Usko silti, että se on sen arvoista.


Lippaat

- Harjoittele lippaanvaihtoa. Mitä kauemmin siinä kestää tositilanteessa, sitä todennäköisemmin olet vainaa ennen, kuin ehdit vastata tuleen. Harjoittele sitä seisaaltaan, polvelta, maaten mahallasi ja selälläsi, ylä- ja alamäessä, ahtaassa tilassa ja ääneti. Hio tämä osa huippuunsa niin, ettei sinun tarvitse miettiä asiaa lainkaan siinä vaiheessa kun edellinen lipas loppuu. Harjoittele lippaan vaihto myös väärällä kädellä, mikäli noudatat ohjeita ja opettelet ampumaan kummallakin kädellä.

- Harkitse tarkkaan lippaittesi sijainti kehollasi. Kummalla kädellä useimmiten lataat, mikä sen käden helpoin ja nopein liikerata on ja minne laitat tyhjän lippaan. Hyvä lipastaskun asettelu voi nopeuttaa lippaanvaihtoa huomattavasti.

- Mikäli lipas tuntuu olevan liian syvällä lipastaskussa, laita lipastaskun pohjalle jokin kevyt mutta sopivan paksu esine, esim styroksin palanen. Helpota lippaan saantia niin paljon, kuin mahdollista ilman että ne ovat vaarassa hävitä tetsatessa.

Ryhmässä toimiminen

- Opettele käsimerkkien käyttö tiimikavereidesi kanssa. Etenkin vastuksen ollessa lyhyen matkan päässä, pienikin ylimääräinen ääni voi paljastaa ryhmäsi.

- Älkää pulisko turhaan. Kun tilanne on päällä, ei ole tarpeen juoruta. Säästäkää se offgame alueelle.

- Säilyttäkää väli toisiinne. Vierekkäin seisovat jantterit on helppo tiputtaa yhdellä sarjalla. Mikäli kuljette tietämättä missä vihollinen on, kulkekaa jonossa niin, että taaempi vahtii myös selustan. Mikäli tiedätte vihollisen oletetun sijainnin, kulkekaa rivissä riittävin välein. Näin teidät on huomattavasti vaikeampi tiputtaa kerralla.

- Säilyttäkää normaaleissa olosuhteissa aina näköyhteys. Muistakaa katsoa toisianne hetken välein mahdollisten käsimerkkien takia.

- Opetelkaa ahtaiden tilojen toimiminen tiiminä. Yksinkertaistettuna huoneeseen mennessä kumpikin turvaa yhden puolen näkökentästä. Kun pysähdytte, asettukaa niin, että kaikki kulkusuunnat ovat turvattuina eikä kellään ole selkä johonkin tulosuuntaan.

- Lääkintämiehenä toimiessa ei kannata hätiköidä paikalle. Mikään ei ole helpompi kohde, kuin jantteri joka heittää aseensa vierelleen asettaakseen lääkintänauhaa kaverilleen.


Viimeinen muokkaaja, Masterofmayhem pvm Pe Kesä 10, 2011 2:51 am, muokattu 5 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://lieksaairsoft.palstani.com
Masterj3k3
Hallinnoija
Hallinnoija
Masterj3k3

Viestien lukumäärä : 120
Join date : 01.06.2011
Ikä : 30
Paikkakunta : Lieksa

Kuinka parannan peliäni? Empty
ViestiAihe: Vs: Kuinka parannan peliäni?   Kuinka parannan peliäni? I_icon_minitimePe Kesä 10, 2011 2:25 am

- Ja ite hyödynnän hyvin paljon ääniä mitä kuuluu ympäristöstä. Kuten autot ajaa ohi, kova tuulenvire, muitten ampuminen yms mitkä haittaa kuuntelua, niin silloin hyvä vaihtaa paikkaa, toisin kun ihan äänettömässä metsässä Smile

- Älä paljasta itseäsi ampumalla epävarmoja laukauksia vaan, vasta sitten, kun olet varmaa, että jokin kuula saataisia osua. Sitä ei tiiä vaikka vastapelaajalla olisi tarkoitus siirtyä sinua kohti, joilloin tämä on helppo saalis.
Tietysti näissä peleissä mahdoton aina olla ampumatta sarjaa sinne päin vaikka siellä ei olisi ketään.. on se sen verran hauskaa panosten tuhlausta Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kuinka parannan peliäni?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Lieksa Airsoft :: Kerhotoiminta :: Varusteet ja kaupat-
Siirry: